Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

Αγωγή Καρατζαφέρη κατά Λαζόπουλου-φάτε του τα δις που έβγαλε απο την "σάτιρα"και δώστε τα στον λαό..


Την προσωποκράτηση του Λάκη Λαζόπουλου για ένα χρόνο και αποζημίωση ύψους 1.500.000 ευρώ για καθέναν από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., ζητά με αγωγή ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αφορμή, η τηλεοπτική εκπομπή «Όταν ο Λάκης δεν είναι εδώ», που προβλήθηκε στις 25 Ιανουαρίου, και στην οποία, σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, «εικονίστηκε ο πρόεδρος του κόμματός μας και δεύτερος εξ ημών με αλλοίωση της όψης του, από τεχνική προσθήκη στην εικόνα, μουστακίου χιτλερικού τύπου».

Ο τίτλος «Σου πάει το μουστάκι Γιώργο», το μουσικό χαλί, «Όλα σε θυμίζουν», αλλά και το γερμανικό εμβατήριο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της προβολής του σατυρικού κομματιού, ήταν αυτά, που όπως φαίνεται από την αγωγή, ενόχλησαν περισσότερο τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη προσωπικά.

«Από το σύμπλεγμα εικόνας, γραφής και ήχου γινόταν σαφής σύνδεση του αρχηγού του κόμματος και των ιδεών μας με την απεχθή σε εμάς κατ’ επανάληψη αποκηρυγμένη χιτλερική και φασιστική νοοτροπία, η οποία έχει αποδοκιμαστεί από κάθε σώφρονα άνθρωπο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή, που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών για λογαριασμό του ΛΑ.Ο.Σ. και του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο δικηγόρος Μ.Σαλαβράκος.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η σατυρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου ήταν ένα «άθλιο κατασκεύασμα», που στόχο είχε «με δόλιο τρόπο», να δημιουργήσει στην κοινή γνώμη «αποστροφή εναντίον μας και εναντίον των οπαδών μας, οι οποίοι κατά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις υπερβαίνουν το ποσοστό του 5,7% του εκλογικού σώματος».

Αυτός θεωρούν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ότι ήταν… ο απώτερος στόχος του Λάκη Λαζόπουλου και των συνεργατών του: Ο χαρακτηρισμός του ΛΑ.Ο.Σ. ως ακροδεξιό κόμμα, και η αυξημένη επιρροή του κόμματος και του προέδρου του στο εκλογικό σώμα, κάτι «που έχει ενοχλήσει τους κατ’ επίφασην δημοκρατικούς που δεν επιθυμούν την παρουσία και τη σημαντική επιρροή του ΛΑ.Ο.Σ.».

Μετά από όλα αυτά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και οι βουλευτές του κόμματός, ζητούν «οι εναγόμενοι που είναι ο Λάκης Λαζόπουλος, ο διευθυντής παραγωγής Κώστας Λαζόπουλος, η υπεύθυνη παραγωγής Μ. Σημαντήρα και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σταματόπουλος, να καταβάλουν σε καθένα από εμάς το ποσό των 1.500.000 ευρώ, να απαγορευτεί η αναφορά και δημοσίευση αναλόγων συκοφαντικών ισχυρισμών επί ποινή 10.000 ευρώ και της προσωπικής κρατήσεως επί ενός έτους του πρωταιτίου της εναντίον παράνομης συμπεριφοράς, με την εντολή να απαγγελθεί προσωπική κράτηση σε βάρος του».

Η αγωγή που κατέθεσε το ΛΑ.Ο.Σ. κατά του Λάκη Λαζόπουλου, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς είναι η πρώτη φορά που πρόεδρος κόμματος της Ελληνικής Βουλής ζητά την προσωπική κράτηση ενός καλλιτέχνη, και μάλιστα σατυρικής εκπομπής, τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει στην αγωγή ως «πρωταίτιο παράνομης συμπεριφοράς»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: