Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Λάκη μου είσαι οφ-σαιντ!!!


Πλέον ο Λάκης θέλει να λέγεται ανοιχτά ότι είναι φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε Τρίτη θα κάνει προσπάθεια να τον σηκώσει τον Αλαβάνο. Αλλά σήμερα δι΄πεπραξε ένα μεγάλο ατόπημα. Έπιασε στο στόμα του τον Διονύσιο Σολωμό. Και δεν μπορείς να μεταφράζεις Λάκη Λαζόπουλε όπως γουστάρεις εσύ τον Σολωμό. Δεν είναι η Χρύσα Ρώπα , ο Σολωμός για της γράφεις παραστάσεις στα μέτρα σου. Επειδή λοιπόν ο Λάκης επανέφερε το θέμα του εθνικού ύμνου και είπε τι λέει ο Μπαμπινιώτης θα του πούμε τι έγραφε ο ΙΔΙΟΣ ο Σολωμός στις σημειώσεις του.

Πάμε λοιπόν.

Διαβάστε:



"Διονύσιος Σολωμός, Σημειώσεις του Ποιητή (Ύμνος εις την Ελευθερίαν):

"Το ια (β ί α), το εει (ρέει), το το αϊ (Μάϊ) και τα εξής, όταν ΔΕΝ είναι εις το τέλος του στίχου, δεν κάνουν παρα μία συλλαβή."

O Π.Mπουκάλας στη Καθημερινή γράφει: "O Στυλιανός Αλεξίου σημειώνει ότι το «όψη που με βία μετράει τη γη» είναι ιταλισμός, παράγωγος του «missurar la terra con lo guardo» και "Πώς μετρά τη σκλαβωμένη γη το βλέμμα της Ελευθερίας; Με πάθος, με λαχτάρα, με στέρεη αποφασιστικότητα, σαν να θέλει να την ελευθερώσει με μια ματιά, μια φλογισμένη ματιά, βίαιη, σαρωτική"·

Τεράστιο λάθος του Λάκη που πήγε να βγάλει λάδι τον Αλαβάνο για ένα θέμα που έχει λήξει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε. Και χρησιμοποίησε μια εκπομπή που κάνει 60% για να πείσει τον κόσμο τι έλεγε ο Σολωμός.

Μην ξεχάσουμε να σου πούμε Λάκη ότι ο εθνικός μας ποιητής γράφει σε κάθε στίχο άλλα πράγματα. Στον συγκεκριμένο ο Σολωμός λέει αυτό που γράψαμε. Τι πρέπει να κάνει; Να σηκωθεί από τον τάφο για να το εξηγήσει; Έλεος πια ρε συ Λάκη. Αγάπησες τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μην τον επιβάλεις μέσα από τις εκπομπές σου. Δεν κάνει.

www.troktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: