Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΛΑΛΑΚΗΣ?

Σαν βόμβα ήχησε στα αυτιά όλων μας τα όσα είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Star.
O δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε ότι εγκαταλείπει την τηλεόραση και μαζί με αυτήν την και Αθήνα, πηγαίνοντας να ζήσει στο υπέροχο εξοχικό του στο αγαπημένο του νησί την Πάρο.
Ο διασκεδαστής-ηθοποιός δήλωσε πως θέλει να ασχοληθεί με τη συγγραφή, ενώ αποκάλυψε και ποια εκπομπή θα ήθελε να παρουσιάζει αν έπρεπε αναγκαστικά να κάνει στην τηλεόραση, την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη .
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοφιλής ηθοποιός του χρόνου ολοκληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ηθοποιία και όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά και με το δικό του μοναδικό ύφος είπε έτσι γι αυτόν κλείνει ένα κύκλος ζωής και αρχίζει ένας καινούριος.


Εγώ τώρα τι να ευχηθώ γιάυτο το ανθελληνικό σκουλήκι?
Στα τσακιδια κι ακόμη παραπέρα?
Να του κάψουν το εξοχικό και το σκάφος οι ομοϊδεάτες του?
Να μην ασχοληθώ καθό λου με ένα τέτοιο υποκείμενο?
Να ναυαγήσει έξω απο το εξοχικό του στην πάρο πλοιάριο με 200 αφγανούς,οι οποιοι θα βρούνε κατάλυμα στο σπίτι του?


Μάλλον το τελευταίο ε???



Α ρε λαλάκη...θα μας λείψεις.


ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΕΞΗΣ MAIL..

Φίλε αφού πρώτα απ όλα σε συγχαρώ για το ιστολόγιο σου θα ήθελα να σου πω κ να παραθέσω κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με τον ενοχλητικό ακατονόμαστο που μας απασχολεί.
Προ 2-3 ετών (ίσως κ πιο πολύ δεν θυμάμαι κ καλά ) όταν είχε χαμηλές ακροαματικότητες είχε κάνει τουλάχιστον μια εκπομπή μιλώντας κατά της εταιρείας δημοσιοποιήσεων, διότι η συγκεκριμένη εταιρεία του έδινε πολύ χαμηλά ποσοστά κ πριμοδοτούσε άλλες σειρές που έπαιζαν εκείνη την ώρα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φράση που είχε πει αμφισβητώντας τα υψηλά ποσοστά των άλλων εκπομπών ότι για να βγουν  τόσο υψηλά νούμερα (γύρω στο 40-45%) θα πρέπει να είναι  οι μετρητές σε κάποια εντατική μονάδα κ οι άνθρωποι που παρακολουθούν να είναι σε κώμα.
Από τότε κ μετά άλλαξε άρδην το μερίδιο της τηλεοπτικής πίτας, του χορηγήθηκε σαφώς πιο μεγάλο κομμάτι κ έγινε ο “αδιαμφισβήτητος” με την βοήθεια κ των μεσημεριανών κουτσομπολοκατινάδικων εκπομπών.
Αν κ από τότε κ μετά δεν τον έχω ξαναπαρακολουθήσει παρά μόνο αποσπασματικά δεν νομίζω να έχει ξανακάνει τέτοια εκπομπή κατά της συγκεκριμένης εταιρεία τηλεμετρήσεων (δεν υπάρχει κ λόγος άλλωστε όπως καταλαβαίνετε).
                Αυτή είναι η πρώτη διαπίστωση η δεύτερη αφορά στο θέμα των λαθρομεταναστών κ στον τρόπο που το χειρίζεται το ευαίσθητο από όλες τις απόψεις ζήτημα .Μπορεί να πάει μια βόλτα σε γειτονιές που ζουν αλλοδαποί κ Έλληνες, υποβαθμισμένες γειτονιές με χαμηλά σπίτια φτωχούς κ αμόρφωτους αλλά καλόκαρδους  ανθρώπους, να δει τι υπομένουν καρτερικά οι συμπατριώτες μας κ μετά να μιλήσει για ρατσισμό .Επειδή εγώ έχει τύχει να δουλέψω σε γειτονιές με τέτοια χαρακτηριστικά κ το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια. Οι Έλληνες μεγάλοι σε ηλικία (πρόσφυγες μικρασιάτες κ όχι μόνο) για πολλά χρόνια μένουν στα ίδια σπίτια κ τώρα στα γεράματα τους, βρίσκονται  υπό ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας το οποίο έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Από εκεί που ζούσαν σε μια ήσυχη γειτονιά, με τα στενά ασβεστωμένα δρομάκια, τα χαμηλά για 2-3 άτομα παλιά σπίτια κ ευωδιαστές γλάστρες με λουλούδια ,είδαν τα διπλανά τους σπίτια να τα νοικιάζουν οι κληρονόμοι των πρώην γειτόνων τους σε αλλοδαπούς. Και  ενώ ως ενοικιαστής εμφανίζετε ένας Χ αλλοδαπός στο σπίτι φτάνουν να κατοικούν 7-8 συμπατριώτες του οι οποίοι πληρώνουν ενοίκιο 80-100 ευρώ το μήνα κατ  άτομο. Δηλαδή ένα σπίτι 60-70 ετών χωρητικότητας 3 ατόμων  νοικιάζετε σήμερα από 560 ως 800 ευρώ. Φυσικά αυτά τα χρήματα τα παίρνει ο Χ (αρχικός αλλοδαπός) ενοικιαστής, ο ημεδαπός  ιδιοκτήτης παίρνει γύρω στα 200 ευρώ .Για να μην μιλήσω για υπόγεια καταστημάτων όπου εκεί χωράνε 25-30 άτομα. Φανταστείτε όλο αυτό το σκηνικό προσθέστε μυρωδιές από παράξενα κ άγνωστα σε μας μπαχαρικά , προσθέστε  σε αυτό το χαρμάνι την μυρωδιά από 7-8 ζευγάρια παπουτσιών αφημένα έξω από την κεντρική πόρτα του σπιτιού, αφαιρέστε λουτρό κ στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής  κ για κλείσιμο βάλτε κ μια θερμοκρασία 38 βαθμών κελσίου .Ο οποιοσδήποτε θα αντιδρούσε. Αυτοί οι ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας δεν λένε λέξη άλλοι γιατί φοβούνται κ άλλοι γιατί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει κάτι μιας κ οι κακουχίες είναι της μοίρας τους . Αν θέλουμε να τα λέμε όλα να λέμε κ αυτά. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι κατά την ταπεινή μου γνώμη ναι υπάρχουν έλληνες που είναι ρατσιστές αλλά αυτοί οι έλληνες μισούν μόνο μια ράτσα, φυλή, γένος, πες τε το όπως θέλετε .Είναι μισέλληνες Γενίτσαροι  κ μισούν τη ράτσα των Ελλήνων ,μισούν το γένος των Ελλήνων μισούν τους ΕΛΛΗΝΕΣ.